Vælg en side

Hvad er kalkmaling, og hvorfor skal man vælge det?

Kalkmaling er en type maling, der i de senere år er blevet mere og mere populær. Kalkmaling er en miljøvenlig maling, der bliver fremstillet af naturlige ingredienser. I denne artikel vil vi kigge nærmere på, hvad kalkmaling er for noget, og hvilke fordele kalkmaling har i forhold til traditionel maling.

Hvad er kalkmaling?

Kalkmaling er en type maling, der er lavet af calciumcarbonat, hvilket er et naturligt forekommende stof. Kalkmaling kan bruges til at male både vægge og lofter, og den kan fås i mange forskellige farver. Når kalkmaling tørrer, danner den en mat overflade.

Fordele ved kalkmaling

Der er flere gode grunde til at vælge kalkmaling frem for traditionel maling. For det første er kalkmaling meget behagelig at arbejde med. Den dufter ikke så stærkt som traditionel maling, og den er helt fri for skadelige stoffer som f.eks. tungmetaller eller drivgasser. Kalkmaling er desuden meget slidstærk og holdbar – den kan sagtens holde i 10-15 år uden at skulle males igen. Et andet plus ved kalkmalingen er, at den kan nemt repareres med en svamp og lidt vand, hvis der skulle ske et uheld under malerarbejdet.

Klik her for at se et udvalg af forskellige typer kalkmaling.

Kalkmaling giver dine vægge et mat look samtidig med, at de bliver mere slidstærke og holdbare end vægge malet med traditionel maling. Kalkmalin gen giver dig altså både flere penge på lange sigt samt et flottere resultat – hvorfor så ikke give den et forsøg?